Stroomvergelijken.info is een onafhankelijke Stroom en Gas vergelijkingswebsite. U kunt niet alleen vergelijken op deze website, maar u kunt ook gelijk het gewenste contract aanvragen. U kunt de contracten vergelijken op meerdere aspecten zoals prijs, contractduur, duurzaamheid en direct opzegbaarheid. In veel gevallen heeft Stroomvergelijken.info een aanbieding voor u, die u niet rechtstreeks bij de leverancier kan afsluiten.

Het gebruik maken van onze website is geheel gratis voor u als bezoeker. Indien u besluit over te stappen via onze website naar een nieuwe leverancier of u vraagt een compleet nieuw contract aan (bij een verhuizing), dan worden er geen kosten voor u in rekening gebracht. In vele gevallen is het contract goedkoper dan dat u rechtstreeks zou kunnen aanvragen bij de leverancier.

Dit zijn speciale kortingen die wij hebben geregeld voor u. De meeste leveranciers geven de gebruikers van onze website een speciale korting, die u niet rechtstreeks kunt afsluiten bij de leverancier zelf. Doordat wij deze korting al verwerken in de jaarprijs, komt het contract goedkoper uit en hoger in onze vergelijking. Hierdoor krijgt de leverancier meer nieuwe klanten, dan dat zij geen kortingen verstrekken. Kortom, voor u als klant een win-win situatie. Alle actuele prijzen op een rijtje en een mooie korting.

Overstappen via Stroomvergelijken.info is in minder dan 5 minuten geregeld.

  1. U vult u postcode en huisnummer in en (geschatte) verbruik
  2. Vergelijk en pas zo nodig de filteropties aan
  3. Kies een passend contract en vraag aan
  4. Vul al de gevraagde gegevens in en bevestig uw aanvraag
  5. U ontvangt een e-mail bevestiging en binnen 4 werkdagen een bevestiging van de leverancier

Direct nadat u een aanvraag heeft ingediend op onze website, krijgt u daarvan een bevestiging per e-mail. Wij sturen al uw gegevens naar de aangevraagde leverancier. In de meeste gevallen zijn onze systemen aan elkaar gekoppeld. Vervolgens zullen zij u een bevestiging sturen per post of per e-mail binnen 3/4 dagen. Hierin zult u een samenvatting lezen van uw aangevraagde contract. Na bedenktijd (minimaal 7 dagen) zal de nieuwe leverancier de oude opzeggen.

Dit hangt geheel aan het huidige contract dat u heeft. Als u een doorlopend vrij opzegbaar contract heeft, dan kan u worden overgezet nadat uw bedenktijd voorbij is van de nieuwe aanvraag. Dit is meestal binnen 3 weken geregeld. Als u nog een contract heeft lopen tot een bepaalde tijd, dan zal de nieuwe leverancier deze eindtijd respecteren en de overgang pas ingang zetten vanaf deze datum. Wilt u per sé eerder overstappen, dan kan dat ook, wel zult u dit per e-mail moeten aangeven klantenservice@stroomvergelijken.info. Dan kan de overstap binnen enkele dagen gerealiseerd zijn. Let op, u krijgt dan wel een contractbreuk boete.

Als u via ons een overstap maakt dan zal de nieuwe leverancier de oude opzeggen. De meeste maatschappijen zitten aangesloten op een (CCP) systeem, zodat zij precies zien wie welk contract heeft en tot wanneer dat contract loopt. Wel is het verstandig om ook zelf uw oude contract op te zeggen, zeker als u haast heeft en uw oude contract moet voor een bepaalde datum worden opgezegd. De nieuwe leverancier zegt de oude namelijk pas op nadat de bedenktijd is verstreken. Dit kan dus tussen de 10 en 20 dagen later gebeuren dan gewenst.

Nee, niet alle aanvragen kunnen daadwerkelijk gaan lopen. Als het zo is dat uw oude contract nog een looptijd heeft, kan het zo zijn dat de oude leverancier het oude contract respecteert. In de meeste gevallen checken zij dit in een (CCP) systeem waar de meeste leveranciers bij zijn aangesloten. Indien u niet gelijk kan overstappen, zullen zij uw nieuwe aanvraag niet in behandeling nemen. Als u wel direct wilt overstappen en u accepteert de contractbreuk boete van de oude leverancier, kunt u dit aan ons laten weten per e-mail. Wij zullen u dan versneld overzetten. ( klantenservice@stroomvergelijken.info) . Ook kunnen maatschappijen klanten weigeren. Dit komt voornamelijk doordat sommige mensen een slecht betaal verleden hebben bij hun oude leverancier. Door middel van het betalen van een borg, is dit vaak op te lossen. Ook kan het nog zo zijn dat u niet voldoet aan de actievoorwaarden.

Indien u overstapt of uw oude contract gewoon opzegt, dient de oude leverancier u een eindafrekening te sturen binnen de termijn van 2 maanden. Dit is door de Energiekamer van de NMa besloten. In vele gevallen zal dit sneller zijn. Op de eindafrekening zal de eindstand bepaalt zijn aan de hand van de door u opgegeven meterstanden. Indien u met uw voorschotten te veel heeft betaald, krijgt u geld terug of er volgt een naheffing.

Ja u krijgt precies dezelfde prijzen voor een kWh (stroom) en m3 (gas), zoals u aanvraagt op onze website. Indien dit niet het geval is, dient u dit direct te laten weten, zodat wij dit kunnen herstellen. Het hele bestaansrecht van StroomVergelijken.info is gebaseerd op een correcte vergelijking en kan het zich niet permitteren incorrecte prijzen te laten zien. Tevens staat onze website onder toezicht van de Energiekamer van de NMa.

Ja, de Energiekamer van de NMa heeft hiervoor een standaard prijs voorgeschreven.

· € 25 per product wanneer het contract stilzwijgend is verlengd,
· € 50 per product bij minder dan 1,5 jaar,
· € 75 per product bij looptijd van tussen de 1,5 en 2 jaar,
· € 100 per product bij looptijd van tussen de 2 en 2,5 jaar,
· € 125 per product bij looptijd langer dan 2,5 jaar.

In sommige gevallen neemt de nieuwe leverancier de boete over voor u of er zijn contracten af te sluiten waar geen boeteclausule inzit.

Nee, de levering wordt nooit onderbroken indien u overstapt van energieleverancier. Dit gebeurd alleen als u uw rekeningen niet betaald en als u verhuisd en niet op tijd een nieuwe leverancier kan aantonen aan de netbeheerder. Overigens krijgt u in beide gevallen meerdere schriftelijke waarschuwingen hiervoor.

De nieuwe leverancier krijgt de gemiddelden van de afgelopen 2 jaar aangeleverd van de netbeheerder. Zij zullen aan de hand van deze cijfers een voorschotvoorstel doen. Indien u het niet eens bent met de hoogte hiervan, kunt u dit laten aanpassen naar boven of beneden. Wel op eigen risico natuurlijk. De kans bestaat namelijk dat u dan moet bijbetalen aan het eind van het jaar. De maandprijs die u ziet op onze site, hoeft dus niet overeen te komen met het voorschot die u krijgt, wel is er gerekend met dezelfde prijzen op het door u ingevulde verbruik.

De hoogte van het voorschot bedrag wordt bepaald door het gemiddelde verbruik van de afgelopen 2 jaar op het door u opgegeven adres. Aan de hand van deze cijfers maakt de nieuwe leverancier een berekening met de aangevraagde kWh (stroom) en m3 (gas) prijs. Indien uw verbruik hoger of lager blijkt te zijn dan het opgegeven bedrag, kan het voorschot afwijken van de prijs die u op onze website ziet.

In onze vergelijking ziet u het jaarbedrag dat u het 1e jaar zult betalen. Hierin zijn alle kosten verwerkt. Ook is een eventuele korting hierin al verwerkt. Het kan hierdoor betekenen dat het getoonde maandbedrag lager ligt dan het maandelijkse voorschot dat u gaat krijgen. (bv Jaarkosten zijn € 1400 voorschot wordt € 116.66. doordat u een CashBack krijgt van €200, worden de jaarkosten €1200, maar krijgt u toch een voorschot voorstel van €166.66 ipv €100 zoals u zou denken. Wel krijgt u die €200 CashBack op uw rekening gestort op de afgesproken datum).

Stroomvergelijken.info opereert geheel onafhankelijk. Geen enkele aanbieder heeft invloed op manier van vergelijken op onze website. Stroomvergelijken.info kan enkel de juiste tarieven opnemen op de site, om verkeerde aanvragen te voorkomen. De onafhankelijkheid wordt ieder jaar gecontroleerd door de Energiekamer van de NMa.

Nee, u heeft altijd recht op minimaal 7 dagen bedenktijd, na dagtekening brief of e-mail van de nieuwe leverancier. Indien u hier op reageert, wordt de aanvraag geannuleerd. De bevestiging die u van ons krijgt na aanvraag, heeft op de bedenktijd geen invloed.

Ja, u kunt deze website ook gebruiken om een compleet nieuwe aanvraag te doen. Het hoeft geen overstap te zijn naar een nieuwe leverancier. U dient na een verhuizing binnen 14 dagen de netbeheerder aan te tonen dat u een nieuwe leverancier heeft. Dit zal de nieuwe leverancier laten weten aan de netbeheerder, dus u hoeft alleen maar een aanvraag te doen op onze website en de rest gaat vanzelf. Vergeet niet de meterstanden op te nemen op de dag van de sleuteloverdracht.

Binnen 14 dagen nadat u uw nieuwe huis betreed, dient u een nieuwe leverancier te hebben. Als u via ons een aanvraag doet, zal de netbeheerder op de hoogte worden gesteld, zodat u niet wordt afgesloten. Wel dient u de aanvraag dan binnen de geëiste termijn aan te vragen. Houdt u rekening met verwerkingstijd van ongeveer 3 dagen.

Ja de prijzen die wij tonen, zijn de totale kosten in het 1e jaar. De prijs bestaat dus uit: leveringskosten, netbeeheerkosten, energiebelasting en BTW. Ook is er een eventuele korting al reeds verwerkt. Dus een ‘cashback’ actie is al van het totaal bedrag afgetrokken.